Flygblad uppmärksammar producenter

Möt mjölkbonden Karolina Westlund, en av tre livsmedelsproducenter som uppmärksammas i ny flyer.

Inom projektet för Västernorrlands livsmedelsstrategi görs olika insatser som ska leda till ökad produktion och större efterfrågan på livsmedel från länet. Just nu tas flygblad fram för att öka förståelsen om varför livsmedelsproduktionen i länet är viktig. Tre livsmedelsproducenter är med och berättar om sina verksamheter och tipsar om sina egna favoriträtter gjorda på lokalproducerade råvaror.

Karolina Westlund är en av de tre

För tio år sedan tog Karolina Westlund över sina föräldrars mjölkgård i Hov, utanför Sundsvall. I nuläget har hon 130 djur på gården. Mjölken som Karolinas kossor producerar säljs genom Arla, även Norrmejerier säljer produkter gjord på mjölk från Västernorrland, och en del gårdar har egna varumärken.

Karolina tycker det är viktigt att vi handlar svenska livsmedel.

– Fördelen med svensk mat är att du vet vad du äter. Du kan lita på svensk mat. Den har framställts på ett schysst sätt, säger Karolina.

Våra svenska livsmedelskontroller ser till att den mat som produceras i Sverige är säker.

– Dessutom drar jag och de som jobbar hos mig in skattepengar här, berättar Karolina.

Karolina tipsar

Själv älskar hon pannkakor.

– Det är en bra nödlösning i vardagen. Det är lättsamt och enkelt och det är lätt att hitta lokala råvaror rakt igenom. Vill du spetsa till det så kan du ha fläsk och lingonsylt till, eller bär och grädde.

En ljushårig kvinna i glasögon kramar om en brun ko.

Mjölk är basen i många produkter. Karolina Westlund är mjölkbonde och förser oss med mjölk, ost och yoghurt med mera.