Har du funderat över vår livsmedelsförsörjning och över hur vi klarar oss under en större samhällsstörning? Länsstyrelsens beredskapshandläggare
Jenny Persson och potatisodlaren Stefan Nyström guidar till bättre motståndskraft.
Joakim Vägermark är växtodlare på Storboda Mjölk i Torpshammar och Elin
Lindén är växtförädlare på Lännäs förädlingsstation. De har sått höstvete i flera år och i den här filmen får vi ta del av deras tips för en lyckad skörd.
Under pandemin ökade efterfrågan på lokal mat. Fortsätt fråga efter lokal mat även på restaurang. I filmen möter vi en producent och en restaurangägare som jobbar för att vi ska få närproducerat på tallriken.
Maria och Fredrik Hildingsson från Bue gård och Caroline Nielsen från Strömmens gårdsmejeri ger förslag på olika livsmedel att ha på julbordet när du vill äta lokalproducerat till jul. Filmen är inspelad på Bue gård inför julen 2020.
Hur mycket vet du om potatis? Detta är ett digitalt studiebesök hos Stefan Nyström och hans företag Nyströms potatis. Filmen spelades in i samband med Offentliga måltidens dag 2022, för att öka kunskapen om vår mat.
Grisbonden och matinspiratören Emilia Nilsson lagar korntunnbrödtacos med lokalproducerade råvaror. Ta del av hennes recept och tips om att laga mat utomhus. I filmen används bland annat grönsaker från Kvarnå trädgård.
Erika Ekesbo Andrén berättar om mjuka värden som är viktiga vid ett ägarskifte. Värdet av att lyssna på varandra och på sig själv för att hitta drivkraft. Erika leder coaching-programmet Skifta Rikt som varit en framgångsrik metod vid ägarskiften över hela Sverige.
Reko ringarna växte under corona-pandemin, såväl som efterfrågan på lokal mat. Reko-kunden Oskar Lundblad berättar varför han handlar lokalproducerat. I filmen möter vi också livsmedelsproducenterna Viola Hall och Magnus Isaksson.
Jessica Ulander från LRF delar med sig av sin omvärldsspaning om hur olika länder jobbar med ägarskiften inom lantbruket. Hur ser det ut i Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike och USA? Jessica berättar om fem olika sätt att hantera utmaningarna kring ägarskiften.
Varför äter vi ägg till påsk? Intendenten Sofia Sjöström berättar om våra traditioner och matvanor genom tiderna. I filmen visas också tips på godsaker från Västernorrland att ha i påskägget och till påsklunchen.
Under våren 2023 hölls en digital informationsträff om offentlig upphandling. Då presenterades dynamiskt inköpssystem (DIS). Det är ett sätt att underlätta för mindre producenter att leverera till offentliga kök. Nu finns möjlighet att ta del av informationen i efterhand.
Denna film ger en inblick i hur det såg ut när Ångermanlands och Medelpads nya landskapsrätter utsågs vid en jurybedömd tävling i Härnösand 2022. Erfarna kockar samarbetade med restaurangskoleelever för att kombinera landskapens smaker på bästa sätt.
Har du funderat över vår livsmedelsförsörjning och över hur vi klarar oss under en större samhällsstörning? Länsstyrelsens beredskapshandläggare
Jenny Persson och potatisodlaren Stefan Nyström guidar till bättre motståndskraft.
Joakim Vägermark är växtodlare på Storboda Mjölk i Torpshammar och Elin
Lindén är växtförädlare på Lännäs förädlingsstation. De har sått höstvete i flera år och i den här filmen får vi ta del av deras tips för en lyckad skörd.
Under pandemin ökade efterfrågan på lokal mat. Fortsätta fråga efter lokal mat även på restaurang. I filmen möter vi en producent och en restaurangägare som jobbar för att vi ska få närproducerat på tallriken.
Maria och Fredrik Hildingsson från Bue gård och Caroline Nielsen från Strömmens gårdsmejeri ger förslag på olika livsmedel att ha på julbordet när du vill äta lokalproducerat till jul. Filmen är inspelad på Bue gård inför julen 2020.
Hur mycket vet du om potatis? Detta är ett digitalt studiebesök hos Stefan Nyström och hans företag Nyströms potatis. Filmen spelades in i samband med Offentliga måltidens dag 2022, för att öka kunskapen om vår mat.
Grisbonden och matinspiratören Emilia Nilsson lagar korntunnbrödtacos med lokalproducerade råvaror. Ta del av hennes recept och tips om att laga mat utomhus. I filmen används bland annat grönsaker från Kvarnå trädgård.
Reko ringarna växte under corona-pandemin, såväl som efterfrågan på lokal mat. Reko-kunden Oskar Lundblad berättar varför han handlar lokalproducerat. I filmen möter vi också livsmedelsproducenterna Viola Hall och Magnus Isaksson.
Varför äter vi ägg till påsk? Intendenten Sofia Sjöström berättar
om våra traditioner och matvanor genom tiderna. I filmen visas också tips på
godsaker från Västernorrland att ha i påskägget och till påsklunchen.
På regionallivsmedelsstrategi.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan läsa mer om våra kakor på sidan ”Om kakor”