Matmässa ska skapa nya affärer i Västernorrland

Livsmedelsproducenter, förädlare, kockar och restaurangägare välkomnas till en matmässa på restaurangskolan i Härnösand 23 september. Ett tillfälle att mötas, få nya insikter och göra affärer. Målet är mer lokal mat i restaurangernas menyer.
Två fyllda taccobröd ligger på ett fat, på ett bord med grönsaker och vinägerflaskor. Foto.

Programmet inleds med lunch lagad på lokala råvaror av restaurangskolans elever, i samarbete med en etablerad kock. Dagen fortsätter sedan med diskussioner och möjligheter att nätverka och utbyta erfarenheter för att utveckla sin verksamhet.

Medverkande

Det är deltagarna själva som bidrar med kunskap och erfarenheter. Medverkar gör även:

  • Tobias Andersson: Tidigare köksmästare på Ulvö hotell, nu verksam som kock i egen regi på Victorystone.
  • William Ryr: VD för Härnösandsföretaget Virvelvind som startar upp en digital handelsplattform för lokalproducerade livsmedel. En app som ska göra det enklare för producenter och konsumenter att sälja och köpa livsmedel utan mellanhänder.

Till dig som är livsmedelsproducent

Detta är ett tillfälle att hitta nya kunder. För att få ut mesta möjliga av dagen rekommenderar vi att du i förväg tänker igenom vilka produkter du har möjlighet att sälja direkt till restauranger och vilka förändringar du kan tänka dig att göra för att möta restaurangernas behov, till exempel gällande förpackningsstorlek med mera.

Till dig i restaurangbranschen

Här har du chansen att träffa producenter från hela Västernorrland och knyta kontakter som sätter mer lokalproducerade råvaror på din meny i framtiden. En möjlighet att föra fram behov kring exempelvis kvalitet och förpackningar för att påverka producenternas utbud.

Arrangör

Matmässan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Västernorrland, Lantbrukarnas riksförbund (LRF), Hushållningssällskapet, Destination Sundsvall, Höga Kusten Turism samt restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Härnösands gymnasium. Evenemanget finansieras delvis av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Kontakt

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Anna Hellgren på Höga Kusten Turism
E-post: anna@hogakusten.com

Anmälan

För mer information och intresseanmälan, besök kalendern på länsstyrelsens webbplats.

> Matmässa